Vergoeding

Vergoeding van oefentherapie Mensendieck voor cliënten boven de 18 jaar vindt in de meeste gevallen plaats vanuit de aanvullende verzekering van uw ziektekostenverzekering. De hoogte van het bedrag of het budget waar u per jaar aanspraak op kunt maken, is afhankelijk van uw verzekeraar en de door u afgesloten polis. U kunt de hoogte van uw resterende vergoeding op elk moment bij uw zorgverzekeraar opvragen.
Oefentherapie Mensendieck die uit de Aanvullende Verzekering wordt vergoed heeft geen invloed op uw wettelijke eigen risico-regeling.
Chronische aandoeningen
Wanneer er sprake is van een aandoening die vermeld staat op de wettelijk vastgestelde “ lijst van chronische aandoeningen”, dan wordt oefentherapie onbeperkt, of onbeperkt binnen een bepaalde periode, vergoed vanaf de 21e behandeling. Deze vallen onder het eigen risico. De 20 behandelingen voorafgaand aan deze regeling, vallen onder de regeling zoals hier boven vermeld.

Artrose aan heup of knie
Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed. Hiermee vallen ze onder het wettelijk eigen risico van de verzekerde.

Kinderen
Voor kinderen onder de 18 jaar geldt, dat er maximaal 18 behandelingen uit de basisverzekering worden vergoed, zonder dat dit van invloed is op het wettelijk eigen risico. Na deze 18 behandelingen vallen de behandeling onder de regeling zoals bovenstaand vermeld.

Onze praktijk heeft in 2018 een overeenkomst met alle bekende zorgverzekeringen afgesloten.

Een afspraak maken
U kunt zich telefonisch, per mail of via het contact formulier aanmelden met of zonder verwijzing. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Indien u zich zonder verwijzing meldt, voeren wij eerst een screening uit om te kijken of wij u een passende behandeling kunnen bieden of dat er een reden is te verwijzen naar uw huisarts.

Wanneer er een indicatie is voor oefentherapie zal een onderzoek en/of behandeling volgen. Er zullen concrete afspraken gemaakt worden over de aard, de start, de duur en het te bereiken doel van de behandeling.

Goede dossiervorming is daarbij een onderdeel van de behandeltijd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Blog

Over Melatonine

Over Melatonine

Melatonine; wanneer gebruik je het? Iedereen gebruikt melatonine, het is namelijk een lichaamseigen stof. Een hormoon dat wordt aangetuurd door onze biologische klok, waardoor we slaperig worden. Dit proces begint al vele uren voordat u daadwerkelijk...

Een juiste houding..

Een juiste houding..

Zitten of staan met een kromme rug, hoe vaak doet u het? In ons dagelijks leven staan of zitten we met een ‘kromme’ rug. Zeker sinds de computers, tablets, smartphones en laptops ’s hun intreden hebben gedaan. Maar ook op het werk of in de rij bij de supermarkt. Kijkt...

Adem ik verkeerd?

Adem ik verkeerd?

Kunnen we “verkeerd” ademen? Soms voelt dat wel zo. Het ademen is bijvoorbeeld hoog  of snel. Is dat een probleem? Dat hangt af van wat we doen. We hoeven niet te streven naar een “goede” ademhaling, die bij alles wat we doen in  de buik...

Share This