Ademtherapie

Adem en ontspanning
Als onze ademhaling in balans is, past deze zich flexibel aan zonder dat het ons opvalt. Of we sporten , rustig zitten of aan het werk zijn: het ademen gaat gewoon vanzelf van zelf en trekt geen aandacht. We hoeven er geen moeite voor te doen.

Een optimaal adempatroon is verdeeld over onze romp, geluidloos, ongehaast en vloeiend. We kunnen de adem waarnemen zonder dat deze aandacht het ademen verstoord. Soms is dat mechanisme verstoord.  Dat kan enerzijds door spanning en stress. Het adempatroon heeft dan een signaal functie en vertelt ons dat we niet in balans zijn.

Anderzijds kan ons adempatroon beïnvloed worden door functionele aandoeningen zoals astma en COPD.  Bij astma zie je soms dat het adempatroon disfunctioneel is, waardoor het adempatroon hoog en gespannen wordt ondanks een juist gebruik van medicatie.

Bij COPD staan vooral omgaan met de ervaren adembeperking, de eventuele angst die dit veroorzaakt en  technieken om bijv. effectiever te hoesten op de voorgrond.

Ademtherapie biedt handvatten bij COPD en astma, post-Covid, benauwdheid, druk op de borst, hyperventilatie, angst- en paniek,  een hoog adempatroon, ademproblemen bij inspanning, kortademigheid en een opgejaagd gevoel.

Ademtherapie is een specialisatie van: Gerie van de Vlekkert

Meer lezen op ademkracht.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Leuk om te horen

Heel erg bedankt voor begrip, behandeling..fijn dat ik nu meer inzicht heb gekregen hoe ik nu moet handelen in bepaalde situaties...en ik nu weet hoe er mee om te gaan.

Vrouw, 55 jaar

Het is mij prima bevallen. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Maar uiteindelijk zijn alle twijfels weggenomen. Van de problemen heb ik geen last meer. Het heeft mij echt geholpen!

Man, 32 jaar

Ik had al een tijd last van hyperventilatie en angstaanvallen. De oefeningen en adviezen geven mij houvast. Ik heb meer ademruimte en energie en durf er weer op uit te gaan.

Vrouw, 45 jaar

Blog

Over Melatonine

Over Melatonine

Melatonine; wanneer gebruik je het? Iedereen gebruikt melatonine, het is namelijk een lichaamseigen stof. Een hormoon dat wordt aangetuurd door onze biologische klok, waardoor we slaperig worden. Dit proces begint al vele uren voordat u daadwerkelijk...

Een juiste houding..

Een juiste houding..

Zitten of staan met een kromme rug, hoe vaak doet u het? In ons dagelijks leven staan of zitten we met een ‘kromme’ rug. Zeker sinds de computers, tablets, smartphones en laptops ’s hun intreden hebben gedaan. Maar ook op het werk of in de rij bij de supermarkt. Kijkt...

Adem ik verkeerd?

Adem ik verkeerd?

Kunnen we “verkeerd” ademen? Soms voelt dat wel zo. Het ademen is bijvoorbeeld hoog  of snel. Is dat een probleem? Dat hangt af van wat we doen. We hoeven niet te streven naar een “goede” ademhaling, die bij alles wat we doen in  de buik...

Share This