Chronische Pijn & Aanverwante Aandoeningen

Inzicht en eigen regie

U ervaart pijn en/of vermoeidheid. Misschien heeft u al meerdere artsen bezocht en meerdere behandelingen gehad. Ondanks dat blijft u pijn en/of vermoeidheid houden. Er is tegen u gezegd dat de klacht chronisch is en u er mee moet leren leven. Wat nu ?

Als pijn en vermoeidheid langdurig aanwezig zijn, kan het een eigen leven gaan leiden, met grote gevolgen voor uw dagelijkse functioneren als werk, hobby’s, relaties en kwaliteit van leven. Goede en slechte dagen wisselen elkaar daarbij af.

In veel gevallen brengen deze klachten ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan nu de klacht mijn leven lijkt over te nemen?

De therapeuten van In Beweging naar Balans zijn aangesloten bij een landelijk netwerk voor de behandeling van chronische pijnklachten en aanverwante aandoeningen.

Oefentherapie via het protocol van het Landelijk Netwerk Chronische Pijn helpt u de pijn en vermoeidheid minder leidend te maken in uw leven. Dat u het vertrouwen in uw eigen lichaam weer hervindt, zodat u dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Activiteiten zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden. Dat u – en niet uw klacht – uiteindelijk weer uw leven bepaalt en u een nieuwe balans vindt. Niet iedere dag is goed, maar er is zeker wel iets goeds in iedere dag.

De behandeling bestaat uit onderdelen als leren omgaan met pijn, evenwicht tussen belasting en belastbaarheid vinden, lichaamsbewustwording , ontspanning en een optimaal houding- en bewegingspatroon.

Met al deze handvatten leert u gebruikmaken van uw eigen mogelijkheden, vertrouwen in uw eigen lichaam te krijgen en rekening te houden met eventuele beperkingen. Met als resultaat dat u weer grip op uw eigen leven heeft en de activiteiten kunt doen die u belangrijk vindt.

Chronische pijn/vermoeidheid oefentherapie is een specialisatie van Gerie van de Vlekkert en Annemarie Agterberg

Meer informatie vindt u op:  www.netwerkchronischepijn.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Leuk om te horen

Heel erg bedankt voor begrip, behandeling..fijn dat ik nu meer inzicht heb gekregen hoe ik nu moet handelen in bepaalde situaties...en ik nu weet hoe er mee om te gaan.

Vrouw, 55 jaar

Het is mij prima bevallen. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Maar uiteindelijk zijn alle twijfels weggenomen. Van de problemen heb ik geen last meer. Het heeft mij echt geholpen!

Man, 32 jaar

Ik had al een tijd last van hyperventilatie en angstaanvallen. De oefeningen en adviezen geven mij houvast. Ik heb meer ademruimte en energie en durf er weer op uit te gaan.

Vrouw, 45 jaar

Blog

Over Melatonine

Over Melatonine

Melatonine; wanneer gebruik je het? Iedereen gebruikt melatonine, het is namelijk een lichaamseigen stof. Een hormoon dat wordt aangetuurd door onze biologische klok, waardoor we slaperig worden. Dit proces begint al vele uren voordat u daadwerkelijk...

Een juiste houding..

Een juiste houding..

Zitten of staan met een kromme rug, hoe vaak doet u het? In ons dagelijks leven staan of zitten we met een ‘kromme’ rug. Zeker sinds de computers, tablets, smartphones en laptops ’s hun intreden hebben gedaan. Maar ook op het werk of in de rij bij de supermarkt. Kijkt...

Adem ik verkeerd?

Adem ik verkeerd?

Kunnen we “verkeerd” ademen? Soms voelt dat wel zo. Het ademen is bijvoorbeeld hoog  of snel. Is dat een probleem? Dat hangt af van wat we doen. We hoeven niet te streven naar een “goede” ademhaling, die bij alles wat we doen in  de buik...

Share This