Psychosomatiek

uit balans - in balans
Een te hoge werkdruk, drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. U kunt daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. U merkt dan dat u prikkelbaar wordt, gaat piekeren, angstig of gejaagd bent. Of u bent moe, ervaart spanningen in uw lichaam, hartkloppingen, duizeligheid of benauwdheid.

Als er sprake is van klachten op beide vlakken dan spreken we van psychosomatische klachten. De psychosomatische oefentherapie biedt hulp op beide vlakken en slaat een brug tussen lichaam en geest. U leert het verband ontdekken tussen de lichamelijke klachten en psychosociale stress factoren.

Psychosomatische oefentherapie is daarom ook geschikt bij ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten voorheen SOLK). Het gaat daarbij om klachten die niet voldoende kunnen worden verklaard door een medische oorzaak. Het verband tussen de klachten en eventuele achterliggende oorzaken kan voor u vaak nog niet helemaal herkenbaar zijn.

De therapie maakt gebruik van gesprekken om uw problemen helder te krijgen, inzicht in gedachten emoties en handelen en een veelheid van technieken op het gebied van ontspanning, adem en aandachtsoefeningen. U leert uw klachten te begrijpen en er invloed op uit te oefenen. Dit leidt tot meer veerkracht en een betere regie over uw eigen leven.

Psychosomatische oefentherapie is geschikt bij hyperventilatie, duizeligheid, hartkloppingen, druk op de borst, spanningshoofdpijn, overspanning, burn-out, onbegrepen pijnklachten, fibromyalgie en stressgerelateerde klachten algemeen.

Psychosomatische oefentherapie is een specialisatie van Gerie van de Vlekkert

Meer informatie vindt u op Psychosomatische-oefentherapie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Leuk om te horen

Heel erg bedankt voor begrip, behandeling..fijn dat ik nu meer inzicht heb gekregen hoe ik nu moet handelen in bepaalde situaties...en ik nu weet hoe er mee om te gaan.

Vrouw, 55 jaar

Het is mij prima bevallen. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Maar uiteindelijk zijn alle twijfels weggenomen. Van de problemen heb ik geen last meer. Het heeft mij echt geholpen!

Man, 32 jaar

Ik had al een tijd last van hyperventilatie en angstaanvallen. De oefeningen en adviezen geven mij houvast. Ik heb meer ademruimte en energie en durf er weer op uit te gaan.

Vrouw, 45 jaar

Blog

Over Melatonine

Over Melatonine

Melatonine; wanneer gebruik je het? Iedereen gebruikt melatonine, het is namelijk een lichaamseigen stof. Een hormoon dat wordt aangetuurd door onze biologische klok, waardoor we slaperig worden. Dit proces begint al vele uren voordat u daadwerkelijk...

Een juiste houding..

Een juiste houding..

Zitten of staan met een kromme rug, hoe vaak doet u het? In ons dagelijks leven staan of zitten we met een ‘kromme’ rug. Zeker sinds de computers, tablets, smartphones en laptops ’s hun intreden hebben gedaan. Maar ook op het werk of in de rij bij de supermarkt. Kijkt...

Adem ik verkeerd?

Adem ik verkeerd?

Kunnen we “verkeerd” ademen? Soms voelt dat wel zo. Het ademen is bijvoorbeeld hoog  of snel. Is dat een probleem? Dat hangt af van wat we doen. We hoeven niet te streven naar een “goede” ademhaling, die bij alles wat we doen in  de buik...

Share This