Slaapoefentherapie

Slapen en ontspannen
De dag beïnvloedt de nacht en een (slechte) nacht heeft invloed op uw dag. Als slapen dan niet gaat zoals we willen, is dat vaak overdag goed merkbaar. Slaapproblemen hebben gevolgen voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Oefentherapeuten richten zich met name op ‘zachte’ slaapproblemen zoals:

 • Moeite met inslapen
 • Regelmatig wakker worden uit de slaap
 • Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden
 • Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap
 • Overmatige slaperigheid en moeheid overdag

Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en daarom zoekt de oefentherapeut met u naar oorzaken op biologisch, psychologisch en sociaal vlak. De oefentherapeut is specialist in het bereiken van positieve gedragsverandering. We werken aan de duur, de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. Zowel uw dag als uw nacht of die van uw kind nemen we in onze 24-uurs aanpak onder de loep. We doorbreken de vicieuze cirkels waarin u terecht bent gekomen bij slaapproblemen. Goed slapen kunt u leren op verschillende manieren:

  • Praktisch: door uw zelfbewustzijn te verbeteren, u te leren voelen, ontspannen en focussen en het hoofd uit te leren zetten; (mindfulness)
  • Theoretisch: door in gesprekken inzicht te geven in slaapgedrag, voeding en lichaamsbeweging.
  • Zelfwerkzaamheid: u krijgt waardevolle ademhalings- en ontspanningsoefeningen (zelfregulatie) om mentaal en fysiek volledig tot rust te komen en hiermee het slaapcentrum in uw diepe hersenen in slaap te sussen;

Slaapoefentherapie is een specialisatie van: Annemarie Agterberg

Meer informatie vindt u op: www.slaapoefentherapie.nl 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Leuk om te horen

Heel erg bedankt voor begrip, behandeling..fijn dat ik nu meer inzicht heb gekregen hoe ik nu moet handelen in bepaalde situaties...en ik nu weet hoe er mee om te gaan.

Vrouw, 55 jaar

Het is mij prima bevallen. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Maar uiteindelijk zijn alle twijfels weggenomen. Van de problemen heb ik geen last meer. Het heeft mij echt geholpen!

Man, 32 jaar

Ik had al een tijd last van hyperventilatie en angstaanvallen. De oefeningen en adviezen geven mij houvast. Ik heb meer ademruimte en energie en durf er weer op uit te gaan.

Vrouw, 45 jaar

Blog

Over Melatonine

Over Melatonine

Melatonine; wanneer gebruik je het? Iedereen gebruikt melatonine, het is namelijk een lichaamseigen stof. Een hormoon dat wordt aangetuurd door onze biologische klok, waardoor we slaperig worden. Dit proces begint al vele uren voordat u daadwerkelijk...

Een juiste houding..

Een juiste houding..

Zitten of staan met een kromme rug, hoe vaak doet u het? In ons dagelijks leven staan of zitten we met een ‘kromme’ rug. Zeker sinds de computers, tablets, smartphones en laptops ’s hun intreden hebben gedaan. Maar ook op het werk of in de rij bij de supermarkt. Kijkt...

Adem ik verkeerd?

Adem ik verkeerd?

Kunnen we “verkeerd” ademen? Soms voelt dat wel zo. Het ademen is bijvoorbeeld hoog  of snel. Is dat een probleem? Dat hangt af van wat we doen. We hoeven niet te streven naar een “goede” ademhaling, die bij alles wat we doen in  de buik...

Share This