Ademtherapie
Adem en ontspanningTherapieën
Een optimaal adempatroon is verdeeld over onze romp, geluidloos, ongehaast en vloeiend. We kunnen de adem waarnemen zonder dat deze aandacht het ademen verstoord. Soms is dat mechanisme verstoord. Dat kan enerzijds door spanning en stress. Het adempatroon heeft dan een signaal functie en vertelt ons dat we niet in balans zijn.
Anderzijds kan ons adempatroon beïnvloed worden door functionele aandoeningen zoals astma en COPD. Bij astma zie je soms dat het adempatroon disfunctioneel is, waardoor het adempatroon hoog en gespannen wordt ondanks een juist gebruik van medicatie.
Bij COPD staan vooral omgaan met de ervaren adembeperking, de eventuele angst die dit veroorzaakt en technieken om bijv. effectiever te hoesten op de voorgrond.
Ademtherapie biedt handvatten bij COPD en astma, post-Covid, benauwdheid, druk op de borst, hyperventilatie, angst- en paniek, een hoog adempatroon, ademproblemen bij inspanning, kortademigheid en een opgejaagd gevoel.
Meer lezen op ademkracht.nl
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Leuk om te horen
Heel erg bedankt voor begrip, behandeling..fijn dat ik nu meer inzicht heb gekregen hoe ik nu moet handelen in bepaalde situaties...en ik nu weet hoe er mee om te gaan.
Het is mij prima bevallen. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Maar uiteindelijk zijn alle twijfels weggenomen. Van de problemen heb ik geen last meer. Het heeft mij echt geholpen!
Ik had al een tijd last van hyperventilatie en angstaanvallen. De oefeningen en adviezen geven mij houvast. Ik heb meer ademruimte en energie en durf er weer op uit te gaan.
Blog
Samenwerking Mariska en Gerie
Per 1 mei 2024 zijn Mariska en Gerie een samenwerking aangegaan! Na het vertrek van Annemarie Agterberg was er ruimte voor een nieuwe collega bij In beweging naar Balans. Mariska en Gerie zijn beiden psychosomatisch oefentherapeut en hebben daarnaast ieder hun eigen...
Ander werk voor Annemarie Agterberg
Na 6 jaar met veel plezier bij In beweging naar Balans te hebben gewerkt, heeft Annemarie Agterberg een nieuwe uitdaging gevonden in een praktijk dichter bij haar woonplaats. Haar werkzaamheden worden overgenomen door Mariska Elders. Wij wensen Annemarie veel succes...
Adem ik verkeerd?
Kunnen we “verkeerd” ademen? Soms voelt dat wel zo. Het ademen is bijvoorbeeld hoog of snel. Is dat een probleem? Dat hangt af van wat we doen. We hoeven niet te streven naar een “goede” ademhaling, die bij alles wat we doen in de buik...